enough is enough

mrt 12, 20210 Reacties

henriette ankone

henriette ankone

storyteller, inspirator, coach & pionier

We laten ons zo uitkleden door alle vrijheids- en vreugde beperkende maatregelen die genomen worden. We zouden bijna vergeten dat sociaal contact de bron is van zoveel levensvreugde.

– Geen kerstdiner met de hele familie
– Oud en nieuw zonder vuurwerk
– Mondkapjes op openbare plekken
– Gesloten scholen
– Nauwelijks bewegingsvrijheid voor scholieren en studenten
– Gesloten restaurants en cafés
– Geen theater- en muziekvoorstellingen of museumbezoek
– Een noodwet die ons onze vrijheid afneemt
– Een overheid die steeds meer controle krijgt

Wanneer worden we genoeg getriggert om in actie te komen? Om te zeggen het is klaar. Deze maatregelen zijn disproportioneel. Het gaat te ver? De getallen en analyses vliegen ons om de oren, maar het heeft weinig zin om hiermee te schermen, want iedereen creëert en vindt hierin toch zijn eigen waarheid. We balen allemaal als een stekker en voelen ons ongelukkig over wat ons overkomt, maar toch accepteren we alle maatregelen, omdat we denken dat we anders de ander in de steek laten.

Maar is het niet zo dat we vooral onszelf in de steek laten?

Diep van binnen kunnen we allemaal de waarheid in onszelf vinden. Maar die route bewandelen is ons niet meer zo vertrouwd. Mij kostte het iig jaren om daar een begin mee te maken. Ik voel zo dat dit allemaal niet klopt, dat dit niet de bedoeling is van onze prachtige wereld en dat het geen oplossingen gaat brengen voor alles wat er gewoon altijd al was en nu alleen opeens op een bijzondere manier wordt uitgelicht.

En wat doen we onze kinderen hiermee aan?

De volgende generaties gaan het zo zwaar krijgen als wij geen keerpunt vinden. Onze grootouders hebben nog gevochten voor de vrijheid en hebben daar een hoge prijs voor betaald. En wij maar denken dat deze vrijheid eindeloos zou zijn. Niet dus! Kijk om je heen naar alles waarmee we stapje voor stapje instemmen. En zien we het licht aan het einde van de tunnel al?  

We creëren onze eigen werkelijkheid door alles wat we denken, voelen en doen, in ieder moment. Dit betekent dat we hier dus zelf voor gekozen hebben, maar het betekent dus ook dat we er zelf ook weer uit kunnen stappen. Omdat alles bij onszelf begint. Door andere keuzes te gaan maken vanuit ieder moment, vanuit wat nu mogelijk is, want dat is de enige plek waar vandaan verandering begint.

 

You are the change

Feel deep within, and leave your rational mind for a moment to be
To feel what you really feel about all that is happening
To see what you can do
It’s the only way to go
It’s the only way out

Wat laat de wereld jou zien?

Laat het mij weten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

share: