hoe kunnen wij mens zijn in deze tijd?

jan 25, 20220 Reacties

henriette ankone

henriette ankone

storyteller, inspirator, coach & pionier

Hoe kunnen we mens zijn in deze tijd?
Wat laat de wereld ons zien? Het is de nieuwe tijd die geboren wordt in iedereen. Ons hart wordt getriggert en gaat steeds verder open, door wat de buitenwereld ons laat zien. Al die angst die naar boven is gekomen, of het nu over ziekte, dood of vrijheid gaat. Overal zit angst onder verstopt, iets dat we kunnen zien, door meer te durven voelen.

Voelen naar wat ons lichaam ons vertelt, onze innerlijke stem, onze intuïtie. Er zit weinig anders op want in de buitenwereld is het chaotisch door de grote diversiteit aan meningen, waarvoor de wetenschappelijke onderbouwing altijd wel ergens te vinden is. Wij creëren onze eigen werkelijkheid en het bewustzijn hierover is pas aan het ontwaken.

De vraag is ook in hoeverre we aan het creëren zijn vanuit ons hart. Iedere vorm van uitsluiting kan daar namelijk niet vandaan komen. Wij zijn gewend onze ratio aan te zien voor ons gevoel, dit is wat we geleerd hebben van onze ouders en zij weer van die van hen. Het zijn patronen die nu langzaam losgelaten mogen worden. En dat is pijnlijk. Durf je dit proces toe te laten dan krijg je er wel een weelde voor terug, want het vermogen van je hart groeit exponentieel mee. De dualiteit van de wereld, het ene kan niet zonder het andere.

Juist vandaag wordt het Christuslicht in ieder van ons geraakt. Laat dat wat de wereld jou vandaag laat zien, toe in een geopend hart. Voel wat de boodschap ervan is door naar je innerlijke stem te luisteren. Die plek van vrede en oneindige liefde in jezelf in de eeuwige dieptes van de wijsheid van onze ziel. Dan weet je wat de boodschap voor jou is en wat je volgende stap mag zijn en zo worden we geleid naar de nieuwe wereld.

De vraag was hoe we mens kunnen zijn in deze tijd. Ik denk dat het antwoord ligt in het openen van ons hart, waardoor we uit kunnen blijven reiken naar de ander. Dan kun je jezelf zien voor wie je bent en de ander voor wie die is, zonder oordeel. Net zoals de fractals in de natuur het ons laten zien in hun mooie boodschap. Wij zijn één in alles en alles is trilling en beweging. Wij zijn elkaars spiegel en bieden elkaar dus precies wat we nodig hebben in deze tijd. Omarm de ander zoals niet eerder, want de uitnodiging is om het samen te doen. Kies voor het leven en heb het lef je hart steeds verder te openen.

Ik wens al mijn LINKEDIN vrienden en relaties liefdevolle en prachtige feestdagen toe. De wereld kan alleen maar mooier worden in 2022. Er staat een magisch jaar op ons te wachten. We zijn hier gekomen om te groeien als mens en dat kan nu zoals niet eerder. Laten we meebewegen met het leven zoals de spiegels het ons laten zien, uitreikend naar de ander vanuit een open hart.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

share: