joris luyendijk

feb 17, 20220 Reacties

henriette ankone

henriette ankone

storyteller, inspirator, coach & pionier

Laat Joris Luyendijk nu net de spijker op zijn kop slaan. De reden dat wij niet sneller gaan in ons bewustzijnsontwikkeling in Nederland, is mijns inziens ook het feit dat de (meeste) 7 vinkjes mannen (en vrouwen), die aan de knoppen zitten van de BV Nederland nog niet geleerd hebben buiten de flow van hun families en de maatschappij te roeien. Maatschappelijk succes hebben zegt namelijk niets over de onderliggende patronen die je drijven.

Kwetsbaarheid maakt dat je compassie kunt ervaren, hét talent dat we nu in deze transitie weer mogen ontwikkelen. Hoe wil je nu de kwetsbaarheid van anderen aanvoelen als je die in jezelf nooit hebt aangekeken. ‘Mijn pleidooi is mannen zoals ik kwetsbaar te maken’, stelt Joris Luyendijk. Deze discussie aanzwengelen is een nobel en noodzakelijk streven en er is geen beter moment dan nu.

Waarom is het dat juist intelligente mensen vaak in hun comfortzone vastzitten? Omdat wij als geen ander kunnen manifesteren vanuit ons hoofd. Zo bereiken we de top in het maatschappelijke leven, maar eigenlijk zijn dat alleen maar herhalingen van wat onze familie en de maatschappij ons hebben geleerd over wat een maatschappelijk succesvol leven is. Onze comfortzone van maatschappelijk succes zet ons muurvast. Want we denken alles te hebben wat ons hart begeert, dus waarom zou je je leven ter discussie stellen? Waarom zou je je kwetsbaar opstellen? Jij hebt toch de juiste opleidingen, maatschappelijke carrière, bijpassende partner en je woont toch prachtig? Alleen vraagt onze ziel ons iets heel anders, namelijk continue groei en beweging vanuit ons hart. Onze innerlijke stem heeft vast al vaak moord en brand geschreeuwd, maar of we er al naar hebben kunnen luisteren is nog maar zeer de vraag. Ons echte groeipotentieel ligt altijd buiten onze comfortzone, maar wie durft nog van de kliffen te springen als we niet meer weten hoe ons innerlijk kompas werkt? Wij durfden het lang niet en moesten er door onze ziel zo’n beetje vanaf geduwd worden (=burnout). Deze sprong naar de wens van onze ziel is de grote uitnodiging van deze tijd. De hoge energie van de laatste twee jaar en met name die van 2022 geven ons geen andere keuze dan te springen. Het is dit of spiritueel dood gaan in de comfortzone. Wat een voorbeeld voor onze kinderen. 

Het bijzondere is dat je na de grote sprong gaat ontdekken dat je altijd opgevangen wordt, dat er continu nieuwe deuren opengaan nadat je de oude achter je dicht hebt gedaan. Je gaat weer ontdekken dat er magie in het leven zit, dat je hart weer als een razende tekeer kan gaan en dat je zo gelukkig kunt zijn van ogenschijnlijk niets en dat er oneindig veel meer mogelijkheden zijn dan je altijd had gedacht. Echt alles zit al in onszelf. Het belangrijkste dat ons vaak nog tegenhoudt is de stem in onszelf, waardoor we zelf onze grootste rem zijn. En dat trigger je door in beweging te blijven en de magie van het leven weer te gaan ervaren. Het leven is en blijft een prachtige reis!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

share: