get up practice

feb 27, 20220 Reacties

henriette ankone

henriette ankone

storyteller, inspirator, coach & pionier

Het nut van een dagelijkse Get up Practice. Juist voor gevoelige mensen die het ‘spel’ doorzien dat gespeeld wordt. 

Het is iets dat zo klein en onbenullig lijkt dat we het snel over het hoofd zien. Toch is het essentieel. Wij zijn namelijk alles wat we denken, voelen, eten, uitdragen en waarmee we contact maken. En vanuit deze plek manifesteren we onze realiteit in ieder moment. Bewustzijn is alles wat er is, alles is tenslotte energie en één.

Het helderste voorbeeld voor mijzelf is het effect dat ik op de kwaliteit van mijn dag ervaar, door de eerste gedachten die ik heb bij het wakker worden. Zijn die vervuld van blijheid en dankbaarheid, al gaat het alleen maar over mijn veilige warme bed, dan verloopt mijn dag vanuit een blij contact met iedereen die ik ontmoet en kan ik alles aan wat ik tegenkom. Als ik niet met dit bewustzijn wakker wordt en misschien wel vanuit een boze droom, dan verloopt mijn dag met struggles, ook al doe ik nog zo mijn best om daar in het moment direct weer afstand van te nemen. Aan het einde van de dag is dit altijd zo goed te overzien.

Iedereen kan hierin zijn eigen modus vinden. Er is geen vast format omdat iedereen is nu eenmaal uniek is. Bewustzijn is alleen het toverwoord.

Wat voor mij nog meer werkt in de ochtend is het contact met de zon, koud afdouchen of een plons in natuurwater, dankbaarheidsoefeningen, high vibes muziek met een dansje, energie oefeningen, schrijven over wat er in de afgelopen nacht voorbij is gekomen en een half uurtje sport oefeningen. Alles in een wisselende samenstelling omdat te veel van hetzelfde voor mij niet oké is.

Kickboksen vind ik hierbij ook geweldig, het is alles ineen als je het op een bewuste wijze beoefend: innerlijke kracht, conditie, flow, dans, fun en lichamelijke kracht in iedere vezel. En na afloop van een training heb ik mijn lichaam weer compleet in bezit genomen met al mijn energie.

Zo kan iedereen zijn eigen vorm ontdekken in het bewuster omarmen van het leven en je lichaam want daar is het toch om te doen, want anders hadden we het niet gehad. Jij hoeft je niet te laten overmannen door alles wat er in de buitenwereld gebeurt, als je weet hoe je steeds weer opnieuw in je eigen kracht en lichaam kunt komen.

Dat is waar deze transitietijd over gaat als ware het een kunstvorm, het steeds dieper leren voelen om zo te onderscheiden wat van jou is of van de ander.

Een schone taak in deze roerige tijden. Maar als we het niet zouden kunnen dan lag het niet op ons bordje.

Je eigen ritme vinden in een Get Up Practice, waarvan je onderdelen ook gedurende de dag kunt inzetten, maakt dat je op de momenten dat je even overwelmd bent door dat wat er gebeurt, de controle over je eigen lichaam en je eigen zijn zo weer terug kunt nemen. En dan weet je beter wat je in het moment te doen hebt, omdat je gevoel weer aan je gezonde verstand gekoppeld is.

Wij zijn de natuur zelf en alles wat wij nodig hebben is er al. We hoeven er alleen maar weer eigenaarschap over te nemen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

share: